diumenge, 22 de setembre del 2013

quin mal el tou de la camaaaaa!

Avui dissabte he fet la meva tercera sortida amb les Vibram Bikila.  4.10milles - 33.01mins.

La primera va ser dissabte passat unes 4 milles i la segona va ser dimarts amb quatre milles més 33.01mins.

La veritat és que les trobo molt còmodes.  Després de còrrer, noto les cames una mica diferent, m'imagino que treballo muscles d'una altra manera i pot ser més muscles que abans.

Diuen que anant descalç, el peu treballa fins a un 4% més que amb sabates tradicionals.  Això s'ha de notar.

La ruta que faig és per carretera.  Per la vorera mentre sóc al poble i després a l'arcen, que és trams de gespa, fang i pedres.  Fins ara cap problema, la sola és molt fina però els trossos de sola són durs i les pedretes no es noten.


fotode www.vibramfivefingers.it
Ara entenc comentaris que he llegit dient que si es vol sentir més el contacte amb terra, millor portar les KSO que  que no pas aquestes.

El primer cop tenia una mica de por per que no sabia com em respondrien les cames i tota la atenció la poso a la forma, a aterrar amb la part frontal però veig que encara vaig bastant pla.

Estava convençut que amb el calçat tradicional aterrava amb la part frontal però ara veig que no, que aterro amb peu pla i he de fer un esforç per no picar amb el taló.  El cas és que les sabates es nota tant que que al primer cop amb el taló un ja corregeix de seguida.

Ara sí, vaig descansar des de dimarts fins avui dissabte perquè el tou de la cama em feia mal.  Abans no treballava tant aquest grups de muscles.  Per fer-vos una idea, feu saltets i aterreu amb el taló aixecat com un centímetre o estant de peu aixequeu el taló un centímetre del terra i mireu quins muscles treballeu.

Ara faig unes 170 passes per minut, 85 amb cada cama.  Aixó son 2805 saltironets amb cada cama i això segur que carrega els muscles si no s'ha fet mai abans.

He estat uns dies fent estirament i posant gel i aquest matí ja tornava a estar normal.  Després de sortir una altra mitja horeta, tornen a fer mal, crec que no tant com abans.

Continuaré fent-ho a petites dosis.

La setmana que ve preguntaré al gimnàs si puc fer servir la màquina de còrrer (treadmill), la idea és còrrer en terra més tou i també filmar-me per veure realment com corro.